تشویش

تشویش، بنیاد احوالات انسان است

تشویش

تشویش، بنیاد احوالات انسان است

تشویش

ما و مسأله رسالت تاریخی

شنبه, ۷ آبان ۱۳۹۰، ۰۸:۴۰ ق.ظ

تابستان 90 عمده درگیری ذهنی‌ام، حول این موضوع بود که اکنون کجای تاریخ ایستاده‌ام و چه مسؤولیت تاریخی به عهده ما و نسل ما نهاده شده‌است.


در نتیجه این تأملات که چند ماه به طول انجامید، به نگاشتن جزوه‌ای تحت عنوان « ما و مسأله رسالت تاریخی» منجر شد.

این جزوه بیش از آن که برای کسی دیگر مفید باشد، خود نویسنده را از تحیر و سردرگمی نجات داد و اکنون نیز مفاد آن تنها برای کسانی مفید است که پیش از این خود به مفاد و پرسش‌هایی که در آن مطرح می‌شود، اندیشیده باشند.

اکنون و با گذشت دو سال از کشف رسالت تاریخی خود، و با گشتی که در اندیشه‌ام رخ داده، ترجیح می‌دهم نام جزوه و برخی مطالب آن را حک و بازنویسی کنم.

اما تا فراهم شدن فرصت این کار، فعلا‌ً‌ آن را به همین شکل در اختیار سایر دوستان می‌نهم شاید توشه‌ای متناسب با پرسش‌هایشان از آن برای‌شان فراهم شود

لینک دانلود جزوه



  • ۹۰/۰۸/۰۷
  • صادق دهقانی

نظرات  (۱۰)

یا هو
سلام بر دوست عزیز
بنده مطلب "نیازهای وهمی" شما را عینا در وبلاگ "بهشتیان" با ذکر منبع آورده ام تا نکاتی نیکویی که گفتید و برایم بدیع بود با خوانندگان بهشتیان به اشتراک گذاشته و آن را در بوته نقد و بررسی بگذاریم!
خوشحال میشوم که به وبلاگ درویشانه ما سر زده و نظر خود را در مورد نظراتی که مطرح شده بازگویید تا دیدگاه نویسنده نیز برای خوانندگان وبلاگ بیشتر باز شود!
  • سعید سعادت
  • سلام
    ممنون میشوم دعایمان کنید
    http://jamezahr598.blogfa.com/post-45.aspx
  • صادق دهقانی
  • السلام علیک برادر سعید و علی عباد الله الصالحین
    مشتاق دیدارت و ملتمس دعایت هستیم
  • نارنجک، صالح پوریزدان‌پرست
  • سلام
    نارنجک به روز است و منتظر نظرات ارزشمند شما.
  • سجاد امیرپور
  • متن رو میخواستم میل کنم چون کامل نبود ولی گفتم شاید به درد بقیه بخوره_انشاالله
    در جایی از این مقاله ذکر فرموده بودید که در صورت عدم اعتقاد به کلی بودن غرب نمیتوان به استکبار ستیزی ادامه داد که کاری غیر عقلانی است_به نظرم استدلال اقامه شده از استحکام چندانی برخوردار نیست چرا که هر فردی که جهت گیری کلی غرب را (حتی از ظواهر آن) به ظلمات ببیند توان استکبار ستیزی خواهد داشت گرچه این سوال پیش خواهد آمد که آیا به شدت و حدت معتقدین به کلیت غرب میتواند به این مبارزه ادامه دهد یا نه؟
    فکر میکنم عدم عقلانیت استکبار ستیزی این افراد که طیفی از متفکرین را تشکیل میدهند (کما این که بسیاری شان اصلا به طور تخصصی در این باب وارد نشده اند) نیازمند اشره به استدلال های محکم تری است.
  • صادق دهقانی
  • در جواب سجاد ا
    برادر میلت را دیدم. کامنتت را نیز خواندم. تا حدی هم با شما موافقم. اصلاً قرار نیز همین بود که بنده بنویسم و شما با نقد و اشکال نقایص نوشته بنده را نشان دهید تا آن را پخته کنیم و اگر در توان من یا ما نیست بر روی آن تأمل کنیم و از دیگران کمک بگیریم.
    برادر ما کی به شما فحش دادیم که ...
    من یک کم لهجه‌ام این جوریه! آخه می‌دونی چیزای تلخ خوردم زبونم تلخ شده حرفای تلخ می‌زنم! شما به بزرگواری خودت ببخش!
    دلتنگتم نیستم! چون یزدم! شهر خودت!
    حضوری هم حرف خواهیم زد، ولی فعلاً مجبوریم حصولی با هم حرف بزنیم چون راه دوره! چیزایی که گفتی را بنویس. نوشتن باعث میشه که سایر رفقا نیز استفاده کنن
    التماس دعا داری حتماً بگو!
    یا علی
    یا هو
    سلام بر جناب دهقانی عزیز! دوستی که نکات ارزنده‌ی بسیاری را به من در این چند مدّت با نوشته هایش درباب رابطه مدرنیته و غرب با اسلام ناب محمّدی آموخت!
    این نوشته 5 قسمتیتان را که الان به پایان بردم حدود 2-3 ساعتی طول کشید و البته نکات بکر و کاربردی بسیاری که یافتم و هم چنین مسائل مورد ابهام و مناقشه(از دید خودم) قلیلی را که از بررسی پاراگراف به پاراگراف متن یافتم در ورد کپی کرده تا ان‌شالله اگر عمری باشد در فرصتی مقتضی به مطرح کردن مسائل مورد ابهام و مناقشه بپردازم!
    امّا می‌خواستم از شما دعوت کنم که "بهشتیان" آمده و نظرتان را در باب نوشته "تحجّر یا فُکُلیسم؟ مسئله این است...(مرده متحرّک 5)" با ما در اختیار بگذارید که 5 متن پر ارزش شما را خوانده و متوجّه قرابت هایی اساسی در جهان‌بینی‌مان شدم و از دست دادن غنیمت دانستم که نظر شما را درباره 3 متن ساده و کوتاه حاصل از تامّلات شخصی و مرتبط با متن بلند و دقیق شما در باب "ما و مساله رسالت تاریخی" جویا نشوم!
    آن 3 متن در زیر آمده اند و در صفحه اول بهشتیان قابل رؤیتند!
    "«آموزش» و «تناسب میان وسیله و هدف»" ، "بردگان مادّه..." و "استعمار نو..."
    لازم است بابت اذن بازنشر دو متن از "نیست انگاری" در "بهشتیان"سپاسگزاری ویژه بهشتیان را به شما اعلام کنیم!
    و همچنین پیشاپیش بابت یاری که با «نظرات کارشناسانه» خود به این جویندگان حق خواهید‌ کرد تشکّر کرده و از خداوند توفیق روز افزون شما و ما را در یافتن حقیقت و پایداری بر آن طلب میکنیم!
    http://beheshtian90.blogfa.com/
    سلام
    زنده باد راقم این هفت فصل.
    طلایی ترین جمله ات را انجا یافتم که نوشته بودی حقوق بشر معنا ندارد. ما صرفاً مکلفیم.
    درد از آنجا منشأ یافت که در زندگی برای خود حقی قائل شدیم. من حق دارم آسایش داشته باشم... حق دارم لذت ببرم...
    پارازیت "من حق دارم" را مخیله ها با پرده برداری از "سنت مقایسه" علم کردند. من وقتی سرما رنجم می دهد که گرما را درک کرده باشم. وقتی فقر ناراحتم می کند که رفاه را یافته باشم. وقتی ترک تکنیک سوزش دارد که روز ها را با موبایل و لب تاپ شب کرده باشم.
    رفاهی نسبی را مدرنیته برای برخی خاصان فراهم نمود و الباقی با این سنت مقایسه آنرا "همه گیر" نمودند.
    باید باور کرد که ما موظفیم که الزاماً بی خوابی بکشیم ... موظفیم سختی بکشیم ... چرا ندارد.
    لکن فعلاً...
    معتقدم "نشان دادن قدرت تأمین معیشتی اسلام" باید جزء اولویت های ما قرار گیرد البته در برانامه های "کوتاه مدت" مان. آن هم نه برای مسلمان کردن اروپایی ها، که برای مسلمان نگه داشتن مسلمان هایمان.
    حرف آخرم هم اینکه ای کاش "منزل ثامن" اضافه می کردی و در آن از ظرفیت هایی که دین اسلام طی 14 قرن برایمان مهیا کرده می نوشتی. قطعاً ما را دست خالی نگذاشته اند. ظرفیت هایی که یک قلمش عاشوراست...
    "درود به شرفت"
    سلام برادر.
    من تازه این مطلبو دیدم.تشنش بودم.خوردمش.ولی آخر کار نفهمیدم چطور جواب سوال چه باید کرد این شد.یعنی صرفا غرب نبودن،من رو در شرایط حیات طیبه قرار می ده؟ و اینکه دقیقا محصول این رسالت تاربخی چی هست؟
    دوست دارم.
    با سلام این مطالب که شما فرمودید همان هایی است که اقای طاهرزاه بیان نموده اند منتها بحث اصلی بر این است که در عمل چگونه باید پیش رفت؟ اگر اقای خامنه ای را به عنوان کسی که خدا پرچم را بدست او داده است قبول کنیم و بخواهیم طبق نظر او عمل کنیم تکلیف چیست؟

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی